Over Chiara Massidda

Als meer dan 10 jaar werk ik als (internationaal) jurist. Leuk aan mijn vak vind ik het werken in verschillende sectoren en landen. Ik pas me gemakkelijk aan verschillende culturen aan.

Aanpak

Mijn aanpak is praktisch en to-the-point. Ik ben erg betrokken bij de opdrachtgevers waarvoor ik werk. Als ik aan een project begin, wil ik het ook naar ieders tevredenheid afmaken. Vertrouwelijkheid, respect en aandacht staan in mijn werkwijze centraal.

Ruime juridische ervaring

Mijn rechtenstudie volgde ik aan de Università La Sapienza in mijn geboorteplaats Rome. Via een uitwisselingsprogramma volgde ik vakken Nederlands recht en internationaal recht aan de Universiteit Utrecht. Na mijn afstuderen werkte ik enige tijd bij Italiaanse advocatenkantoren. 

Later haalde ik mijn mastergraad European & International Law (LL M) aan de Universiteit Utrecht. Inmiddels had ik mij definitief in Nederland gevestigd. Vanaf 2001 werkte ik voor diverse ondernemingen als bedrijfsjurist, gespecialiseerd in privaatrecht en Europees recht. Sinds 2010 ben ik als zelfstandig jurist werkzaam.

Blijven ontwikkelen

Ik vind het belangrijk me te blijven ontwikkelen. Uit nieuwsgierigheid en om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in een dynamische wereld. Daarom volg ik regelmatig cursussen en bezoek ik seminars op mijn vakgebied. Ook heb ik verschillende trainingen in mediation en onderhandelingstechnieken gevolgd.

Neem contact op